tisdag, augusti 29, 2017

cirkuskräftskivan på julita

jag försöker bekanta mig med min nya kamera, vilket går sådär måste jag erkänna. av någon jättekonstig anledning kan jag inte byta format till råfiler och den har en himla konstig, nästan tecknad feeling på bildkvaliteten. känner dessutom ett extremt behov av att köpa lite bättre optik.

men jaja, det var inte det jag skulle gnälla över här utan förevisa kräftrelaterade festligheter i lantliga environger. det här med dukning i sobra färger går bort när ens möblemang pga lathet på semestern fortfarande är knalligt röda. så hej och välkommen till cirkuskräftskivan!

våra gäster kom med presenter. en rederietkortlek! joker var såklart joker. bert-åke varg var knekt.
som tack för present fick gästerna bubbel, det var de sannerligen värda! dock att jag kollade fel på bolaget (läs: gick uteslutande på etiketten) så det blev visst kolsyresatt vin istället för jäst bubbel. ingen dog dock.


lite lek så här innan allvaret.

för sedan blev det seriöst ätande. vår alldeles egna kräftkran bernt från bygden berättade att kräftorna inte ville låta sig fångas så lätt i år på grund av den kyliga sommaren. när det är kallt gillar de tydligen att gona in sig under stenar och sånt. fullt förståeligt, själv har jag inte ens doppat mig i år. men jag tycker ändå att bernt skötte kräftfisket exemplariskt, spana in dessa klor!

och lagen ska vi inte prata om! sött och salt i ljuvlig kombination. perfektion i ett litet exoskelett.
Untitled
i övrigt avlöpte kvällen utan några skandaler. att ha landställe verkar addera en sådär femtio år på åldern. lägg till ambrosiakaka hos hanna och richard efter att ha spanat in deras kryddträdgård på torpet och du inkasserar femtio år till.
Untitled
som calle dock påpekade är det tur att bilden också innehåller en knappt skolmogen gosse i shorts som drar ner snittåldern markant.

tidigare kräftisar:
2010
en till 2010
2011
2013
2015
en till 2015
2016

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall